2022-02-03 09:17:36• hírek • Bede Emőke

Brutális kegyetlenséggel végeztek az áldozattal

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Ahogyan arról korábban a Szatmár.ro is több alkalommal beszámolt, 2019-ben brutális kegyetlenséggel elkövetett emberölés történt Nagykárolyban, a hatósági nyomozás azonban rövid időn belül eredményt hozott, és a két kiskorú elkövető csuklóján kattant a bilincs. Az ügyben 2022. január elején született elsőfokú ítélet: K. Marcel Nicolaét, mint tettestársát, K. Emanuelt tíz éves, javítóintézetben letöltendő szabadságvesztésre ítélték, viszont ebből automatikusan levonnak közel két és fél évet, hiszen a fiatalok 2019. szeptember 26-tól kezdve folyamatosan előzetes letartóztatásban, majd házi őrizetben voltak.

A vádirat szerint 2019. szeptember 25-én a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség bűnügyi nyomozói osztálya hivatalból eljárást indított, ugyanis e napon K. Rollandot holtan találták egy nagykárolyi ingatlanban, melynek hivatalosan be nem jelentett lakosa volt. Hogy bűncselekmény áldozata lett, szinte azonnal nyilvánvalóvá vált, ugyanis testén erőszakra utaló jeleket találtak és a vérfoltokkal borított lakás ajtaja is fel volt törve. A boncoláskor megállapították, hogy K. R. A.-t egy nappal korábban alaposan helybenhagyták: a férfi mellkasát az elkövetők ököllel ütötték, majd egy tárggyal folytatták a bántalmazást, melynek nyomai az áldozat egész testén felfedezhetőek voltak.


Az áldozat bántalmazása már-már családi hagyomány volt


Az opiniadecarei.com által megszerzett törvényszéki dokumentumok szerint K. Marcel Nicolae családja kb. 30 méterre lakott attól a háztól, ahová a későbbi áldozat 2018-ban beköltözött. A férfi beköltözését követően a családfő és fia rendszeresen bántalmazták K. Rollandot, ehhez gyakran még konkrét okra sem volt szükségük. A felek között tehát érthető módon folyamatos feszültség uralkodott.


2019. szeptember 23-án, K. Marcel ittas állapotban levő apja átment K. Rollandhoz, ahol a szemtanúk szerint újfent összeverekedtek. Az incidenst követően Marcel elhatározta, hogy bosszúból ő is móresre tanítja K. Rollandot, ezen szándékáról pedig barátjának, K. Emanuelnek is mesélt. Egy nappal később, szeptember 24-én, 18 óra után a két fiú elment a férfi házához, rátörték az ajtót, majd odabent megtalálták a „célpontot”, aki épp az asztalra borult fejjel aludt.


Hogy felébressze a férfit, Marcel először fejbe vágta őt, majd a széket is kihúzta alóla. Ezt követően azonnal nekiestek, elsősorban a fejét és a mellkasát ütlegelték. K. Rolland hiába jajgatott fájdalmában, a két fiút ez nem hatotta meg, s még jó néhány percen keresztül bántalmazták az áldozatot.


Marcel és Emanuel végül mégis abbahagyták a verést, majd hazamentek, ahol a trikójukon és a kezükön található vérfoltokról kérdezték őket. „Addig ütöttem, míg már nem bírta tovább” – hangzott K. Marcel válasza.


Hallva mindezeket, Marcel apja átment a férfihoz, s noha látta, hogy az áldozat nagyon rossz állapotban van, mégsem értesítette a hatóságokat, hanem egyszerűen csak arra intette a két fiút, hogy most már hagyják abba, ne verjék tovább K. Rollandot. S noha a két tinédzsert arra kérte, fékezzék magukat, ő maga sem tudta visszafogni indulatait, és mellkasba rúgta a földön fekvő férfit, majd mintha mi sem történt volna, mindhárman hazamentek, magára hagyva az agonizáló áldozatot.


K. Rolland kálváriája azonban ezzel még nem ért véget, miután ugyanis Marcel apja elment dolgozni, a két fiú ismét elment az áldozat házába, ahol újult erővel folytatták a bántalmazást. Ez alkalommal levetkőztették K. Rollandot, majd egy, a konyhában talált késsel megpróbálták levágni a férfi péniszét, mivel viszont a kés nem volt elég éles a csonkításhoz, Marcel az áldozat végtagjait kezdte el vagdosni az eszközzel. A kínzás kb. 20 óráig tartott, amikor is a két fiú a fűtetlen szobában magára hagyta a lemeztelenített férfit, aki ekkor már olyan súlyos állapotban volt, hogy már csak érthetelten szavakat tudott kinyögni. Másnap reggel K. Rollandot holtan találták a házában.


Barátjának dicsekedett tettével


Miután hazatért, Emanuel egy barátjának újságolta el, milyen szörnyűségeket műveltek a férfival – mintha csak megerősítést, jóváhagyást, már-már elismerést várt volna tetteiért. Ezt követően a szokott módon folytatta napi rutinját, azaz lefeküdt, majd másnap iskolába ment. Amikor megtudta, hogy K. Rollandot holtan találták, aggódni kezdett, viszont rövid idő alatt elnyomja magában erre vonatkozó gondolatait, hisz arra számított, hogy szülei majd kihúzzák a csávából. Tudta, hogy csalódást okozott a szüleinek, de azzal is pontosan tisztában volt, hogy ha mindent őszintén elmesél, meg fognak neki bocsátani, mint ahogyan tették azt már számtalanszor korábban. A vallomása során arról próbálta meggyőzni a kihallgatóit, s talán saját magát is, hogy neki a brutális gyilkosságban vajmi kevés szerepe volt.


A vizsgálat során megállapították, hogy a fiú nem érez semmiféle lelkiismeret-furdalást, nincs bűntudata, és teljes mértékben elhatárolódik az eseményektől, ám a szakértők véleménye szerint ezek nem érzelmi közömbösségre utalnak, hanem sokkal inkább értelmi fogyatékosságra, azaz K. Emanuel tulajdonképpen fel sem fogta teljes egészében, mi történt azon a végzetes estén.


Ahogyan fentebb említettük, úgy a büntetlen előéletű K. Marcel Nicolaét, mint tettestársát, K. Emanuelt tíz év, javítóintézetben letöltendő szabadságvesztésre ítélték, viszont ebből automatikusan levonnak közel két és fél évet, hiszen a fiatalok 2019. szeptember 26-tól kezdve folyamatosan előzetes letartóztatásban, majd házi őrizetben voltak. Az ítélet nem jogerős, a két fiatal pedig már be is nyújtotta fellebbezését a bírósági döntéssel szemben, így az ügy másodfokon folytatódik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: